Contact


Groenten en Kruiden



Kikkererwt - Cicer arietinum


De kikkererwt is een geelkleurige peulvrucht die veel wordt toegepast in de Indiase en Noord-Afrikaanse keuken. De peulvrucht heeft ongeveer de grootte van een kapucijner en heeft een wat onregelmatige vorm. De smaak is licht nootachtig. De kikkererwt is de basisingredient voor falafel. De kikkererwt maakt deel uit van de familie van vlinderbloemen. Het is een eenjarige plant die tussen de 20 en 50 centimeter hoog wordt. Het gebruik van de kikkererwt is zeker al zo'n 8000 jaar bekend. In India wordt de kikkererwt gefrituurd en gerkuid als snack gegeten bijvoorbeeld in de bioscoop. Channa dal is de naam van deze snack.

Kikkererwt Gegevens



Wetenschappelijke naam:
Cicer arietinum

Plantenfamilie:
Vlinderbloemen

Toepassing:
De peulvrucht wordt gegeten als groente en wordt gebruikt als basisingredient voor veel verschillende soorten gerecht.

Bijzonderheden:
De kikkererwt is te koop in blik of gedroogd.





Zoek en Vind Alles Disclaimer